Infrarood warmtepaneel versus warmtepomp

Schonere lucht dan bij een warmtepomp

Infraroodpanelen verwarmen geen lucht maar objecten in de ruimte. Hierdoor zweven er geen extra stofdeeltjes in de lucht. Per definitie leidt dit tot een gezondere leefomgeving.

Warmtepomp duurder dan infrarood investering

Infrarood warmtepanelen zijn veel voordeliger dan een warmtepomp. U monteert ze makkelijk zelf aan de wand. En u kunt ze ook meenemen naar uw volgende woning. Plug & Play. De installatie van een warmtepomp kost veel meer geld. Bovendien heeft u jaarlijks een servicebeurt erop nodig. Op de lange termijn is een warmtepomp voor vele woningen voordeliger maar hoe lang blijft u er wonen? En hoe lang gaat een warmtepomp mee?

Warmtepomp geeft onvoldoende warmte bij vorst

De meeste warmtepompen geven onvoldoende warmte bij vorst. Dan heeft u bijverwarming nodig. Dat kan wellicht op korte termijn nog met gas. Maar als u gasloos uw woning wilt verwarmen dan zult u toch weer een infrarood warmtepaneel moeten aanschaffen of een elektrische radiator.

Infrarood werkt overal waar een stopcontact is

U kunt heel gemakkelijk overal infrarood warmtepanelen installeren. Als hoofdverwarming of als bijverwarming. U heeft geen verwarmingsbuizen nodig of lastige CV aansluitingen. U monteert ze simpelweg aan de wand en het werkt zodra u de stekker in het stopcontact steekt en het paneel aansluit op de thermostaat.

Warmtepomp verspilt meer energie

Bij een warmtepomp gaat veel warmte verloren omdat alle lucht in de ruimte wordt verwarmd. Infrarood straling geeft directe warmte aan de objecten en mensen in de ruimte. Dat leidt tot meer 50% meer efficiency.