Tel. 022 67 51 444

Infrarood plafondverwarming

Infrarood plafondverwarming is de meest effectieve wijze om een kamer te verwarmen. Het bereik vanaf het plafond is veel groter dan vanaf de wand. De infrarood straling geeft de vloer ook een aangename warmte ter bescherming tegen koude voeten. Bovendien wint u ruimte. Ecolucht levert infrarood warmtepanelen en kan u tevens van dienst zijn bij de installatie van de plafondverwarming met een draadloze thermostaat.

De infrarood warmtepanelen voor het plafond voorzien we meestal van een effen witte kleur (eventueel met minerale coating) zodat deze subtiel onopvallend past bij uw plafond looks. Voor het hoogste rendement en het mooiste design kunt u het beste de volgende panelen bestellen:

U kunt het paneel in het centrum van de kamer monteren voor optimaal rendement. Bij grote ruimtes kunt u beter meerdere panelen toepassen voor betere spreiding. Wij adviseren infrarood plafondverwarming alleen voor ruimtes met een hoogte van maximaal 3 meter anders gaat er teveel warmte verloren.

U denkt wellicht warme lucht stijgt op maar bij deze plafondverwarming is er sprake van infrarood straling zonder luchtcirculatie. Heerlijke verwarming van de mensen en de vloer. De straling is hierbij naar beneden gericht.

De installatie van infraroodpanelen aan het plafond is een stuk lastiger dan bevestiging aan de wand. Wij adviseren om de installatiewerkzaamheden aan ons of een lokale installateur uit te besteden. Samen kunnen we ook kijken naar uw gewenste draadloze besturing.

Vraag stellen