Infrarood plafondverwarming

Infrarood plafondverwarming is de meest effectieve infraroodtechniek om een grote ruimte te verwarmen. Het bereik vanaf het plafond is in de meeste kamers effectiever dan vanaf de zijwand. Een verdubbeling meestal van uw warmterendement. De beste ruimtebenutting ook. Ecolucht levert infrarood warmtepanelen en verzorgt de montage van de plafondverwarming met een draadloze thermostaat.

De infrarood plafondpanelen leveren we meestal met een effen witte kleur (met minerale coating) zodat deze subtiel onopvallend past bij uw gestuct plafond. Voor het hoogste rendement en het mooiste design raden wij aan de volgende panelen bestellen:

U kunt het paneel in het midden van de kamer monteren voor optimaal rendement. Bij grote ruimtes kunt u beter meerdere panelen plaatsen voor betere spreiding. Wij adviseren infrarood plafondverwarming alleen voor ruimtes met een hoogte van maximaal 3 meter anders gaat er teveel warmte verloren (de sterkere panelen van 700 – 900 Watt kunnen we wel beter mee omgaan).

U denkt wellicht warme lucht stijgt op maar bij deze plafondverwarming is er sprake van infrarood straling zonder luchtcirculatie. Aangenaam warmtecomfort voor de mensen en de vloer. De straling is hierbij naar beneden gericht.

De installatie van infraroodpanelen aan het plafond is een stuk lastiger dan bevestiging aan de wand. Wij adviseren om de installatiewerkzaamheden aan ons of een lokale installateur uit te besteden. Samen kunnen we ook kijken naar uw gewenste draadloze besturing.